V rámci problematiky životného prostredia poskytujeme obhliadky a audity vodohospodárstva, odpadového hospodárstva, zabezpečujeme akreditovaný odber vzoriek vôd, vypracovávame havarijné plány, prevádzkové poriadky, prevádzkovú dokumentáciu, evidencie a hlásenia, zastupujeme pred úradmi a odborne vzdelávame.
Komplexné poradenské, dokumentačné a vzdelávacie služby v oblasti potravinárstva poskytujeme na základe dlhoročných skúseností už od roku 1997. Sme poradcami pre záujemcov o potravinárske prostredie, sprievodcami začínajúcich prevádzkovateľov a partnermi dlhodobých klientov. Ponuka našich služieb je rozsiahla a kompletne zastrešuje potravinársku problematiku.
Aké služby v rámci potravinárstva ponúkame:
- kompletné poradenstvo v oblasti potravinárstva
- interné audity potravinárskych prevádzok
- certifikácie FSSC a ISO 22 000
- uvedenie potravinárskych priestorov do prevádzky
- vypracovanie alebo aktualizovanie dokumentácie HACCP
- vypracovanie prevádzkového poriadku pre zariadenie spoločného stravovania
Okrem hlavných služieb ponúkame aj doplnkové služby:
- odber a analýza vzoriek potravín a vody
- komunikácia s orgánmi štátnej a verejnej správy (vyjadrenia, stanoviská, odvolania a iné)
- hlásenie zásielok potravín živočíšneho pôvodu z iných členských štátov EÚ a tretích krajín
- paušálne vedenie evidencií (kritických kontrolných bodov podľa systému HACCP – kontroly teplôt v chladiacich a mraziacich zariadeniach, evidencia o vykonaní sanitácie, evidencia vysledovateľnosti surovín a výrobkov a iné)
- tvorba vývesiek a informačných tabúľ na mieru
Viac o potravinárskej problematike nájdete aj na našej stránke www.haccpvpraxi.sk
Našimi službami pomáhame:
- zdolať úskalia potravinárskej legislatívy pri dodržiavaní platných predpisov a požiadaviek trhu,
- zaviesť fungujúci, zrozumiteľný a účinný systém pre vytvorenie hygienicky a zdravotne bezpečnej potravinárskej prevádzky,
- zabezpečiť kontrolné systémy z hľadiska bezpečnosti a kvality produkcie,
- prepojiť dokumentáciu HACCP s každodennými aktivitami na prevádzke tak, aby sa stala praktickým a odborným pomocníkom,
- vyškoliť a motivovať zamestnancov v súlade s filozofiou HACCP a správnou výrobnou praxou,
- zvyšovať kvalitu, konkurencieschopnosť a dôveryhodnosť prevádzky,
- podporovať princíp vysledovateľnosti výrobkov,
- prispieť k prevencii a ochrane spotrebiteľov pred fyzikálnymi, chemickými a mikrobiologickými rizikami.
Čo nás robí v oblasti potravinárstva jedinečnými:
- kompletné zastrešenie potravinárskej problematiky a široká ponuka služieb,
- komplexná znalosť potravinárskeho prostredia z legislatívneho a prevádzkového hľadiska (potravinárske, hygienické, veterinárne a prevádzkové predpisy SR a EÚ),
- rozsiahle praktické skúsenosti z rôznych potravinárskych prevádzok,
- osobný a profesionálny prístup ku klientom.
Zaujala Vás niektorá z našich služieb? Neváhajte a kontaktujte nás.