V rámci problematiky životného prostredia poskytujeme obhliadky a audity vodohospodárstva, odpadového hospodárstva, zabezpečujeme akreditovaný odber vzoriek vôd, vypracovávame havarijné plány, prevádzkové poriadky, prevádzkovú dokumentáciu, evidencie a hlásenia, zastupujeme pred úradmi a odborne vzdelávame.
Školenie na tému „Nové technológie v príprave pokrmov a výživa stravníkov v zariadeniach spoločného stravovania“ umožňuje absolventom rozšíriť si vedomosti a praktické zručnosti o nové trendy v gastronómii.
CIEĽ ŠKOLENIA
Absolventi školenia získajú nové informácie a osvoja si možnosti pre zavedenie nových technológií prípravy pokrmov, so zachovaním výživových hodnôt a zvýšením kvality vyrobeného pokrmu. Školenie ponúka spoznať technologické postupy zo zahraničia a rozšíriť tak možnosti v gastro zariadeniach. Cieľom je taktiež nastaviť jednotlivé kroky prípravy tak, aby sa eliminovalo zdravotné riziko pri využívaní nových postupov.
CIEĽOVÁ SKUPINA
Pracovníci v gastro zariadeniach (reštauračná sieť), v zariadeniach spoločného stravovania uzavretého typu (domy sociálnych služieb, domovy dôchodcov, školské zariadenia a pod.).
PROGRAM ŠKOLENIA – TÉMY
- Správna výživa stravníkov v uzavretých typoch zariadení spoločného stravovania.
- Obezita – novodobá výzva pre zariadenia poskytujúce verejné stravovanie.
- Správna výrobná prax a HACCP pri zavádzaní nových technológií prípravy pokrmov.
- Analýza nebezpečenstiev pri príprave pokrmov novými metódami, vlastná kontrola a zmeny v prevádzkovaní.
- Postup prípravy pokrmov metódou „Sous Vide“.
- Postup varenie na pare – návrat k zdravému vareniu.
- Postup prípravy RAW pokrmov a ich využitie v gastro zariadeniach.
TERMÍN, MIESTO A CENA
Školenie „Nové technológie v príprave pokrmov a výživa stravníkov v zariadeniach spoločného stravovania“ realizujeme na objednávku klienta. Školenie môže byť realizované v našich školiacich a prezentačných priestoroch vo Hviezdoslavove alebo v priestoroch klienta alebo na inom mieste podľa dohody.
Cena je stanovená individuálne na základe rozsahu školenia, počtu zúčastnených osôb a miesta konania. Účastníci školenia obdržia osvedčenie o absolvovaní odborného školenia.