Prevádzkový poriadok pre potravinárske prevádzky a zariadenia spoločného stravovania (reštaurácie, bufety, bistro, kaviarne, pizzerie..) je dôležitou požiadavkou potravinárskej legislatívy. V rámci uvedenia do prevádzky potrebujú predložiť vypracovanú a schválenú kompletnú dokumentáciu na zabezpečenie hygieny a bezpečnosti vyrábaných potravín, nápojov, polotovarov alebo pokrmov. 

Dokumentácia podľa Vašich potrieb

  • Prevádzkový poriadok pre zariadenia spoločného stravovania
  • HACCP – dokumentácia správnej výrobnej praxe
  • Plány kontrolných kritických bodov
  • Záznamové hárky a evidencia
  • Hlásenie zásielok potravín živočíšneho pôvodu zo zahraničia
  • Hygienický program a sanitačný režim
  • Informačné tabule a vývesky
  • Žiadosť o schválenie prevádzkového poriadku
  • Žiadosť o uvedenie zariadenia spoločného stravovania do prevádzky
  • Oznámenie o registrácii prevádzkarne
  • Dokumentácia a žiadosti pre schvaľovací proces pri výrobniach živočíšnych potravín
  • Dokumentácia v odpadovom hospodárstve
  • Dokumentácia vo vodohospodárstve
  • Prevádzkový poriadok a posudok o riziku pre prácu s biologickým faktorom

Potravinárske semináre

  • Hygienické minimum – príprava na skúšky k osvedčeniam o odbornej spôsobilosti na vykonávanie epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov.
  • Seminár HACCP – zásady správnej výrobnej praxe
  • Seminár pre správnu výrobnú prax v zariadeniach spoločného stravovania
  • Seminár pre správnu výrobnú prax v cateringových spoločnostiach
  • Seminár „Začínam podnikať v potravinárskej prevádzke I“
  • Seminár „Efektívne podnikanie v potravinárskej prevádzke II“

Analýzy vody, potravín a hotových pokrmov v rámci samokontroly

  • Vytvorenie plánu odberu vzoriek potravín  a hotových pokrmov v rámci samokontroly
  • Zabezpečenie analýz vzoriek potravín a hotových pokrmov prostredníctvom akreditovaného laboratória
  • Zabezpečenie analýz vzoriek pitnej vody prostredníctvom akreditovaného laboratória
  • Výstupný protokol s výsledkami z analýzy – s vyhodnotením a odporúčaniami

Implementácia do praxe prevádzky vrátane poradenstva

  • Školenie zamestnancov – oboznámenie s prevádzkovým poriadkom
  • Školenie k záznamom a evidencii
  • Označenie pracovných úsekov
  • Označenie prevádzky informačnými výveskami s piktogramami
  • Audit potravinárskej prevádzky v zmysle FSSC/ISO 22 000

Rokovania vo vašom mene

  • Na Regionálnych úradoch verejného zdravotníctva a súvisiacich orgánoch štátnej a verejnej správy

potravinárske prevádzky a spoločné stravovanie