Pripravíme Vás na skúšky pre získanie osvedčenia pracovníka v epidemiologicky závažnom prostredí potravinárstva. 

Skúšky nie sú súčasťou školenia. Skúšky vykonáva Regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Kalendár školení

Termín školenia Cena bez DPH Cena s DPH Miesto
11.02.2025 60 € 73,8 € miesto školenia* – ONLINE

ŽIVÉ VYSIELANIE

*) pre firmy a skupiny viac ako 10 účastníkov – miesto školenia podľa dohody

PRIHLÁŠKA


Kto potrebuje osvedčenie o odbornej spôsobilosti?

  • Odbornú spôsobilosť na činnosti pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov preukazuje fyzická osoba – podnikateľ, ktorý vykonáva tieto činnosti samostatne, vedúci zamestnanec, ktorý je v prevádzkarni potravinárskeho podniku zodpovedný za odborné vykonávanie týchto činností, a zamestnanec, ktorý vykonáva činnosti výroby, manipulácie a uvádzania do obehu potravín a pokrmov.

Kto nepotrebuje osvedčenie o odbornej spôsobilosti?

  • Preukazovanie odbornej spôsobilosti sa nevzťahuje na osobu, ktorá vykonáva pomocné práce pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov.

Zoznam pomocných prác, pri ktorých nie je nutné preukázať odbornú spôsobilosť:

    • upratovacie práce vrátane dezinfekcie priestorov a vybavenia prevádzkarne potravinárskeho podniku,
    • manipulácia s odpadom, hrubá príprava surovín, vrátane čistenia, šúpania, rezania, krájania surovín v rámci odčlenenej nečistej zóny od čistej zóny prevádzkarne potravinárskeho podniku na základe zásad HACCP,
    • nakladanie, vykladanie, naskladňovanie, vyskladňovanie, dokladanie balených potravín v priestoroch prevádzkarne potravinárskeho podniku,
    • práca s elektronickou registračnou pokladnicou pri predaji potravín,
    • balenie balených potravín do sekundárneho obalu, etiketovanie zabalených potravín.
  • Odbornú spôsobilosť pre prácu v potravinárstve nepreukazuje ani osoba vykonávajúca prepravu balených potravín a pokrmov.

Kto Vám vydá osvedčenie o odbornej spôsobilosti?

  • Záujemca si musí podať žiadosť na RÚVZ (Regionálny úrad verejného zdravotníctva), uhradiť správne poplatky a vykonať skúšky na RÚVZ v termíne, ktorý bude uvedený v pozvánke
  • Osvedčenie o odbornej spôsobilosti na vykonávanie epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov Vám vydá RÚVZ po úspešnom vykonaní skúšok pred komisiou zloženou z jeho pracovníkov/pracovníčok.

Ako Vás na skúšky pripravíme?

  • Naše školenie je odbornou prípravou na skúšky odbornej spôsobilosti na vykonávanie epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov v súlade s platnou legislatívou a požiadavkami pre tento druh spôsobilosti. Vydávame osvedčenie o absolvovaní nášho školenia a poskytneme odborné materiály, aby ste skúšky na RÚVZ pri Vašej kvalitnej príprave zvládli.

Obsah školenia

  • Legislatíva SR a EÚ platná pre potravinárske prevádzky
  • Základné hygienické požiadavky na predaj, skladovanie, manipuláciu a uvádzanie potravín do obehu
  • Základné požiadavky na označovanie potravín
  • Základné hygienické požiadavky na osobnú a prevádzkovú hygienu
  • Plány HACCP, prevádzkový poriadok a sanitačný program
  • Základné hygienické požiadavky na prevádzky spoločného stravovania
  • Základné hygienické požiadavky na výrobu chladených a mrazených pokrmov
  • Základné hygienické požiadavky na nakladanie s odpadmi
  • Základné legislatívne požiadavky na potravinárske prevádzkarne
  • Epidemiologicky závažné činnosti
  • Dezinfekcia, dezinsekcia, deratizácia (regulácia živočíšnych škodcov)
  • Povinnosti pracovníkov potravinárskej prevádzky, zdravotná a odborná spôsobilosť

Školenie pre skupiny

  • V prípade dohody je možné školenie vykonať pre skupinu zamestnancov priamo vo Vašej potravinárskej prevádzke. 

Údaje k platbe

Pre účasť na školení je potrebné nám zaslať prihlášku a uhradiť cenu školenia predom prevodom na náš účet.

Ceny nájdete v časti (termíny školení a prihláška). 

Platbu môžete vykonať prevodom (alebo vkladom) na č. účtu vo VÚB, a.s. Faktúru Vám zašleme po školení.

Pri vklade v hotovosti na účet priamo pri priehradke v banke pripočítajte k cene za školenie aj bankový poplatok 3,00.- €. 

IBAN: SK86 0200 0000 0019 7243 6751
BIC: SUBASKBX
VS: dátum školenia
KS: 0308
Poznámka: uviesť Vaše meno alebo IČO

hygienické minimum