V rámci problematiky životného prostredia poskytujeme obhliadky a audity vodohospodárstva, odpadového hospodárstva, zabezpečujeme akreditovaný odber vzoriek vôd, vypracovávame havarijné plány, prevádzkové poriadky, prevádzkovú dokumentáciu, evidencie a hlásenia, zastupujeme pred úradmi a odborne vzdelávame.
Pripravíme Vás na skúšky pre získanie osvedčenia pracovníka v epidemiologicky závažnom prostredí potravinárstva.
Skúšky nie sú súčasťou školenia. Skúšky vykonáva Regionálny úrad verejného zdravotníctva.
Kalendár školení
Termín školenia | Cena bez DPH | Cena s DPH | Miesto |
---|---|---|---|
11.02.2025 | 60 € | 73,8 € | miesto školenia* – ONLINE
ŽIVÉ VYSIELANIE |
*) pre firmy a skupiny viac ako 10 účastníkov – miesto školenia podľa dohody
PRIHLÁŠKA
- KTO POTREBUJE OSVEDČENIE O ODBORNEJ SPÔSOBILOSTI?
- KTO NEPOTREBUJE OSVEDČENIE O ODBORNEJ SPÔSOBILOSTI?
- KTO VÁM VYDÁ OSVEDČENIE O ODBORNEJ SPÔSOBILOSTI?
- AKO VÁS NA SKÚŠKY PRIPRAVÍME?
- OBSAH ŠKOLENIA
- ŠKOLENIE PRE SKUPINY
- ÚDAJE K PLATBE
Kto potrebuje osvedčenie o odbornej spôsobilosti?
- Odbornú spôsobilosť na činnosti pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov preukazuje fyzická osoba – podnikateľ, ktorý vykonáva tieto činnosti samostatne, vedúci zamestnanec, ktorý je v prevádzkarni potravinárskeho podniku zodpovedný za odborné vykonávanie týchto činností, a zamestnanec, ktorý vykonáva činnosti výroby, manipulácie a uvádzania do obehu potravín a pokrmov.
Kto nepotrebuje osvedčenie o odbornej spôsobilosti?
- Preukazovanie odbornej spôsobilosti sa nevzťahuje na osobu, ktorá vykonáva pomocné práce pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov.
Zoznam pomocných prác, pri ktorých nie je nutné preukázať odbornú spôsobilosť:
-
- upratovacie práce vrátane dezinfekcie priestorov a vybavenia prevádzkarne potravinárskeho podniku,
- manipulácia s odpadom, hrubá príprava surovín, vrátane čistenia, šúpania, rezania, krájania surovín v rámci odčlenenej nečistej zóny od čistej zóny prevádzkarne potravinárskeho podniku na základe zásad HACCP,
- nakladanie, vykladanie, naskladňovanie, vyskladňovanie, dokladanie balených potravín v priestoroch prevádzkarne potravinárskeho podniku,
- práca s elektronickou registračnou pokladnicou pri predaji potravín,
- balenie balených potravín do sekundárneho obalu, etiketovanie zabalených potravín.
- Odbornú spôsobilosť pre prácu v potravinárstve nepreukazuje ani osoba vykonávajúca prepravu balených potravín a pokrmov.
Kto Vám vydá osvedčenie o odbornej spôsobilosti?
- Záujemca si musí podať žiadosť na RÚVZ (Regionálny úrad verejného zdravotníctva), uhradiť správne poplatky a vykonať skúšky na RÚVZ v termíne, ktorý bude uvedený v pozvánke
- Osvedčenie o odbornej spôsobilosti na vykonávanie epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov Vám vydá RÚVZ po úspešnom vykonaní skúšok pred komisiou zloženou z jeho pracovníkov/pracovníčok.
Ako Vás na skúšky pripravíme?
- Naše školenie je odbornou prípravou na skúšky odbornej spôsobilosti na vykonávanie epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov v súlade s platnou legislatívou a požiadavkami pre tento druh spôsobilosti. Vydávame osvedčenie o absolvovaní nášho školenia a poskytneme odborné materiály, aby ste skúšky na RÚVZ pri Vašej kvalitnej príprave zvládli.
Obsah školenia
- Legislatíva SR a EÚ platná pre potravinárske prevádzky
- Základné hygienické požiadavky na predaj, skladovanie, manipuláciu a uvádzanie potravín do obehu
- Základné požiadavky na označovanie potravín
- Základné hygienické požiadavky na osobnú a prevádzkovú hygienu
- Plány HACCP, prevádzkový poriadok a sanitačný program
- Základné hygienické požiadavky na prevádzky spoločného stravovania
- Základné hygienické požiadavky na výrobu chladených a mrazených pokrmov
- Základné hygienické požiadavky na nakladanie s odpadmi
- Základné legislatívne požiadavky na potravinárske prevádzkarne
- Epidemiologicky závažné činnosti
- Dezinfekcia, dezinsekcia, deratizácia (regulácia živočíšnych škodcov)
- Povinnosti pracovníkov potravinárskej prevádzky, zdravotná a odborná spôsobilosť
Školenie pre skupiny
- V prípade dohody je možné školenie vykonať pre skupinu zamestnancov priamo vo Vašej potravinárskej prevádzke.
Údaje k platbe
Pre účasť na školení je potrebné nám zaslať prihlášku a uhradiť cenu školenia predom prevodom na náš účet.
Ceny nájdete v časti (termíny školení a prihláška).
Platbu môžete vykonať prevodom (alebo vkladom) na č. účtu vo VÚB, a.s. Faktúru Vám zašleme po školení.
Pri vklade v hotovosti na účet priamo pri priehradke v banke pripočítajte k cene za školenie aj bankový poplatok 3,00.- €.
IBAN: SK86 0200 0000 0019 7243 6751
BIC: SUBASKBX
VS: dátum školenia
KS: 0308
Poznámka: uviesť Vaše meno alebo IČO